Akamai Console log entries in Mac OS X

I started receiving the following errors every 10 seconds or so in my Console Logs:

27/03/10 4:59:21 AM com.apple.launchd.peruser.503[107] (com.akamai.client.plist[323]) Bug: launchd_core_logic.c:4103 (23932):13
27/03/10 4:59:21 AM com.apple.launchd.peruser.503[107] (com.akamai.client.plist[323]) posix_spawn(“/Applications/Akamai/loader.pl”, …): No such file or directory
27/03/10 4:59:21 AM com.apple.launchd.peruser.503[107] (com.akamai.client.plist[323]) Exited with exit code: 1
27/03/10 4:59:21 AM com.apple.launchd.peruser.503[107] (com.akamai.client.plist) Throttling respawn: Will start in 10 seconds

After some googling I found several people experiencing the same issue. It appears this revolves around the use of the Akamai Download Client, which in my case was used when downloading an Adobe trial product.

The Akamai client was never uninstalled properly, either because I trashed the folder in /Applications/Akamai or because the uninstaller didn’t work correctly.

I did a spotlight search and found I still had a copy of the Akamai installer disk image – AkamaiDownloadManagerInstaller.dmg (If you don’t have this, go back to Adobe’s site and choose a new trial product to install, the Akamai client will then be reinstalled).

I reinstalled this and then ran the following from the terminal to uninstall the package correctly.

After running this, no more entries in my logs!

4 Comments

  1. Thanks!!! Its work! I hate Akamai and his error in my console))

  2. Thanks!!! Its work! Again
    Thanks

  3. Many thanks for a quick and easy way to solve to a nagging problem.

  4. I also just wanted to say thanks – worked perfectly.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

© 2017

Theme by Anders NorenUp ↑